allpizzeriasareconnected
2019

"Anne Marte sto i leiligheten sin og tittet bort på pizzeriaen i nabohuset da hun ble lamslått av et bilde. Det fantes en portal inne i pizzeriaen og gjennom denne portalen kunne man se inn til en likedan pizzeria men et annet sted.

Jag svarade att portalen finns i pizzerian eftersom pizzeriorna är sammanbundna via maskhål i tidsrummet. Det är också därför alla pizzerior ser likadana ut, inklusive menyer och pizzeriornas namn. Det är i alla fall någon sorts svindlande obegriplig connection här som vi inte förstår oss på. Och det tror jag att Anne Marte tyckte var roligt."


allpizzeriasareconnected är ett samabetsprojekt av Anna Liljedal och Anne Marte Overaa som består av en hashtag och en risograftyckt enkät gjord för att visas på pizzerior.

 Den 1/1 2021 hade projektet Sverige-release och visades verket på alla Pizzeria Napoli i Sverige! 21 pizzerior över hela landet - från Malmö till Luleå - mottog den poetiska enkäten om pizzerian som maskhål i vårt kollektiva medvetna. 

Projektet presenterades 2019 på eventet Skymningskonst på galleri Cora Hillebrand samt 2020 under galleri 54s utställningsserie DecemberKalender.